Giedrės blogas

„Čiūrerija“ — vieta, į kurią norisi sugrįžti ir kiti siurprizai

0

„Čiūrerija“ ir čiūros.

Į vos prieš kelis mėnesius Vilniaus stoties rajone, Kauno gatvėje 16, atsidariusį „Uptow Bazaar“ norėjau nueiti jau per Austrių festivalį, tačiau tuo metu išvažiavau į Biržus. Tad apsilankymą nukėliau į kada nors, kai pasitaikys proga. Ir tos progos ilgai laukti nereikėjo.

Į šią vietą mane atviliojo ne kas kita, o čiūros. Vos tik „Facebooke“ pamatėme, kad „Uptown Bazaare“ atsidarė „Čiūrerija“ – vieta, kur galima pasimėgauti čiūromis, iškart nusprendėme čia apsilankyti ir nepasigailėjome!

Pirmąkart čiūrų, apie kurias žinojome iš įvairių filmų, paragavome per praėjusių metų Jūros šventę Klaipėdoje. Kas nežinote, čiūros (isp. churros) yra Ispanijoje, Portugalijoje, Centrinėje ir Pietų Amerikoje bei kai kuriose kitose šalyse populiarūs ilgi ir ploni aliejuje skrudinti tešlos pyragėliai – savotiškos spurgos, valgomi mirkant juos į įvairius priedus – karamelę, karštą šokoladą ir pan.

Čiūros

Čiūras kepė į Klaipėdą rožiniu autobusiuku atvykęs prancūzas, keliaujantis po įvairias šalis ir visur pardavinėjantis šį gardėsį.

Sėdėdami ant suoliuko prie Klaipėdos piliavietės kanalo ir besimėgaudami čiūromis įsisvajojome, kaip būtų smagu, jeigu šį skanėstą gamintų ir lietuviai. Ir štai – nepraėjus nė pusmečiui sužinojome, kad Vilniuje, „Uptown Bazaar’e“ atsirado „Čiūrerija“, kur galima pasimėgauti čiūromis.

„Uptown Bazaar“ įsikūręs prie stoties.

Nors į „Uptown Bazaar“ ėjome dėl čiūrų, mums apskritai patiko ši vieta. Tai turgus, kurio seniai reikėjo Vilniui.

Jis šiek tiek priminė Berlyno turgaus halę („Markthalle Neun“) ketvirtadienio vakarais, kada čia galima pasimėgauti pačiu įvairiausiu gatvės maistu – nuo itališko iki kiniško (jeigu lankysitės Berlyne, rekomenduoju apsilankyti).

„Uptown Bazaar“ irgi yra pozicionuojamas kaip savotiškas „Open Kitchen“ po stogu.

„Uptown Bazaar“ vidus.

Tiesa, lietuviškame „Uptown Bazaar’e“ parduodamas ne tik gatvės maistas. Šiame Aukštamiesčio turguje galima pasimėgauti ir ramenais, ir burgeriais, ir prancūziškais pyragaičiais ar lietuviškais šimtalapiais, ir picomis, ir, jau minėtomis čiūromis ar net jūros gėrybėmis. Trumpiau sakant, daug įvairaus, skanaus maisto po vienu stogu.

Be to, kaip ir priklauso turguje, čia galima įsigyti žuvies, mėsos produktų, daržovių.

Žodžiu, tokia visai smagi vietelė. Nenuostabu, kad joje netrūko lankytojų, bet vietų, kur prisėsti irgi buvo.

„Uptown Bazaar“ vidus.

„Uptown Bazaar“ rasti visai nesudėtinga. Tiesiog eikite Mindaugo gatve visą laiką tiesiai į stoties pusę ir prieisite.

O kaip gi čiūros, paklausite? Patiko! Tikrai nesigailėjome nusipirkę. Galima įsigyti arba mažą, arba didelę porciją. Maža kainuoja 2,9, didelė – 3,4 euro. Mes ėmėme vieną didelę porciją (abiems visiškai užteko) ir karšto vyno.

Čiūros buvo patiektos su kondensuotu pienu ir šokoladu. Su kuo skaniau, sunku pasakyti, nes patiko ir tiko abu.

Nusprendėme, kad čia dar būtinai sugrįšime ir dėl čiūrų, ir ne tik – „Uptown Bazaare“ dar tikrai yra ką paragauti, o ir vieta puikiai tinka maloniai praleisti smagią popietę.

Share

Ką manote apie šį įrašą ?